Audi A6 Avant e-tron concept

Sander Tollenaar

Blik op de toekomst: Audi A6 Avant e-tron concept

Arrow down Lees verder

Audi presenteert de tweede A6 e-tron concept: de elegante en praktische Avant. Net als de A6 e-tron Sportback concept blikt de Avant vooruit naar de productieversie van een elektrisch aangedreven model op basis van het geavanceerde PPE-platform. Daarmee is een actieradius van 700 kilometer haalbaar. Bij een 270 kW laadpunt duurt het slechts 10 minuten om de actieradius van de A6 Avant e-tron concept met 300 kilometer te vergroten.

  • Een elektrisch aangedreven Avant voor het luxesegment
  • De elegantie van een Avant, het vooruitstrevende van ‘elektrisch’
  • Geschikt voor elk trip: ruime actieradius, 300 kilometer extra in slechts 10 minuten

Alleen al zijn afmetingen (L x B x H: 4,96 x 1,96 x 1,44 m) maken duidelijk dat de A6 Avant e-tron concept zich net als de huidige A6/A7-modellen richt op het luxe segment. Het studiemodel heeft een Cw-waarde van slechts 0,24. De gunstige stroomlijn levert een belangrijke bijdrage aan het optimaliseren van de actieradius. 

Uiteraard is er in de range van modellen op basis van het PPE-platform ook ruimte voor quattro vierwielaandrijving. Bij deze modellen beschikken de voor- en achteras over een eigen elektromotor. De basismodellen in de range hebben achterwielaandrijving. Deze zijn gericht op optimale efficiency en een maximale actieradius. Desondanks is zelfs een basisversie al in staat om de acceleratie van 0-100 km/u in minder dan 7 seconden te volbrengen. De high-performance topmodellen duiken zelfs onder de vier seconden. De A6 Avant e-tron concept heeft electric quattro vierwielaandrijving. Het systeemvermogen bedraagt 350 kW en het maximale koppel 800 Nm. Het studiemodel beschikt over Audi luchtvering met actieve demping. 

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen over de Audi A6 Avant e-tron concept? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam
Wij vragen een correct telefoonnummer voor aanvullende vragen.
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Waarom vragen wij deze gegevens?
  • Juist (mobiele) telefoonnummer voor aanvullende vragen
  • Correct email adres om te communiceren
Vestigingsvoorkeur

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Sander Tollenaar

Sander Tollenaar

Verkoopleider