Audi

Forse uitbreiding IONITY-netwerk

Arrow down Lees verder

 

  • Meer dan 5.000 nieuwe snelladers tegen 2025
  • IONITY investeert 700 miljoen euro in eigen snellaadnetwerk
  • Tot 350 kW vermogen voor toekomstbestendig opladen

IONITY gaat zo’n 700 miljoen euro investeren om tegen 2025 meer dan 5.000 extra snelladers te installeren. Daarmee creëert de joint-venture – waarin Volkswagen met zijn merken Porsche en Audi een aandeel heeft – meer dan duizend locaties voor snelladen tot 350 kW. Een nieuw flagship concept van IONITY en de innovatieve ‘Plug & Charge’-functie voor Audi e-tron-modellen vergroten de oplaadervaring nog verder.

Het succes van e-mobiliteit is sterk afhankelijk van de oplaadinfrastructuur. IONITY, dat nu al Europa’s grootste open high-power charging (HPC) netwerk in 24 landen heeft, investeert daarom 700 miljoen euro in zijn snellaadnetwerk voor elektrische auto’s. De joint-venture gaat het aantal 350 kW high-performance snelladers verhogen van meer dan 1.500 nu tot ongeveer 7.000 tegen 2025. Bovendien worden ze niet meer alleen langs snelwegen gebouwd, maar ook in de buurt van grote steden en langs drukke doorgaande routes. Hierdoor neemt ook het aantal laadlocaties flink toe, van net geen 400 nu tot meer dan duizend.

 

Audi biedt de premium laadvorm ‘Plug & Charge’ (PnC) vanaf december aan, exclusief op het IONITY-netwerk. Dat maakt het mogelijk om een ​​elektrische auto zonder een RFID-kaart (radiofrequentie-identificatie) of zelfs een app op te laden. Het authenticatieproces vindt automatisch plaats bij compatibel laadstations via versleutelde communicatie zodra de laadkabel is aangesloten op de auto. Dan begint ook het laadproces waarbij de facturatie na afloop automatisch wordt afgehandeld. Om dit systeem te gebruiken, moeten de berijders een PnC-compatibel Audi e-tron-model hebben (een model met productiedatum na kalenderweek 48/2021) en een actief e-tron Charging Service-contract. Gebruikers hoeven de PnC-functie alleen in de myAudi-app en in de MMI van hun Audi e-tron te activeren.

Vragen?

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ons team staat voor u klaar. Liever direct contact via WhatsApp? Stuur dan een berichtje naar 06-55725428

Naam
Wij vragen een correct telefoonnummer voor aanvullende vragen.
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Waarom vragen wij deze gegevens?
  • Juist (mobiele) telefoonnummer voor aanvullende vragen
  • Correct email adres om te communiceren
Vestigingsvoorkeur

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.