Q5 TFSI e quattro

Dennis Janssen

Nu te bestellen: Audi Q5 TFSI e

Arrow down Lees verder

De prijzen van de nieuwe Q5 TFSI e quattro zijn bekend. De nieuwste plug-in hybrid van Audi - met een CO2-uitstoot vanaf 46 gram - is nu te bestellen in twee varianten en heeft een vanafprijs van € 65.750*.

De Audi Q5 TFSI e komt binnenkort naar Nederland en is leverbaar in twee verschillende varianten. De Q5 50 TFSI e quattro heeft een systeemvermogen van 220kW/299pk en dat van de Q5 55 TFSI e quattro is zelfs 270kW/367pk. In volledig elektrische modus is een actieradius van ruim 40* kilometer mogelijk. Daarmee zijn de meeste dagelijkse ritten fluisterstil en emissievrij af te leggen. Gecombineerd heeft de Audi Q5 50 TFSI e Pro line een CO2-uitstoot van 46 gram (verbruik 2,0 liter per 100 km). Voor de Q5 50 TFSI e S edition en de Q5 55 TFSI e Competition bedraagt die waarde 49 gram (verbruik 2,2 liter per 100 km).

De aandrijflijn van de Audi Q5 TFSI e quattro bestaat uit een sterke 2.0 TFSI benzinemotor en een elektromotor, die is geïntegreerd in de S tronic-transmissie en van waaruit de aandrijfkracht via het quattro-systeem wordt verdeeld over de vier wielen. 

Het systeemvermogen bedraagt maximaal 270 kW/367pk (55 TFSI) en het totale, maximale koppel van 500 Nm (55-uitvoering) is al beschikbaar vanaf toerentallen net boven stationair (1.250 tpm). De Audi Q5 55 TFSI e quattro accelereert in 5,3 seconden van 0-100 km/u, en zijn topsnelheid is 239 km/u. De Q5 50 TFSI e quattro klokt 0-100 km/u in 6,1 seconden en heeft dezelfde topsnelheid als z’n sterkere broer.

In de Audi Q5 TFSI e quattro komt efficiënte vierwielaandrijving en ultra technologie voor het eerst samen met een elektrische motor. De intelligente aandrijving kijkt door middel van sensoren continu vooruit en past zich direct aan op de omstandigheden. Voor maximale efficiency worden doorgaans alleen de voorwielen aangedreven, maar zodra vereist, worden automatisch ook de achterwielen ‘bijgeschakeld’.

Predictive efficiency assistant

Audi heeft innovatieve technologie ontwikkeld om de Q5 TFSI e quattro zo veel mogelijk elektrisch te laten rijden. Daarbij speelt de predictive efficiency assistant (PEA) een sleutelrol. Op basis van informatie van het navigatiesysteem en (radar)sensoren kan dit systeem de auto onder bepaalde omstandigheden bijvoorbeeld laten ‘zeilen’. PEA geeft de bestuurder ook adviezen. Het laat bijvoorbeeld weten wanneer het mogelijk is om het gaspedaal los te laten om zodoende gebruik te kunnen maken van de energieterugwinning. 

De bestuurder heeft bovendien keuze uit drie rijmodi. In Hybrid modus wordt de energie uit de lithium-ion batterij gedurende de rit zodanig gedoseerd dat een zo laag mogelijk verbruik wordt gerealiseerd. In EV-modus rijdt de Audi Q5 TFSI e quattro volledig elektrisch en in Battery Hold modus wordt de batterijcapaciteit op niveau gehouden, om op andere momenten te kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in een milieuzone.

Laden, tanken én slimme mobiliteit met de Shuttel-pas

 

Elke Audi Q5 TFSI e quattro kan geleverd worden met een Shuttel mobiliteitspas. Deze pas is de spil in het thuisladen én biedt niet alleen toegang tot circa 65.000 (snel)laadpunten in Europa, maar ook tot andere vormen van (openbaar) vervoer. De Shuttel mobiliteitspas kan bovendien bij de Audi Q5 TFSI e quattro voor het eerst ook gebruikt worden om brandstof mee af te rekenen.

Voor optimaal laadgemak heeft de Audi Q5 55 TFSI e quattro het Compact Charging systeem en een Mode 3 laadkabel met Type 2-aansluiting aan boord. Daarmee is de accu zowel thuis als bij publieke laadstations te laden. Bij een 440 V/16A-laadpunt duurt het laden van een lege batterij 2,5 uur. Via een reguliere 230 V-aansluiting duurt het laadproces circa zes uur. Voor een vanafprijs van € 1.550* biedt Audi een slim thuislaadpunt inclusief installatie en loadbalancing voor veilig laden.

Leverbaar vanaf €65.750*

De nieuwe Audi Q5 TFSI e is vanaf vandaag te configureren en te bestellen. Hij is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen. De 220kW/299pk sterke 50 TFSI e quattro is er als Pro Line en S edition. De 270kW/367pk sterke 55 TFSI e quattro is er als Competition.

De 50 TFSI e quattro Pro Line is standaard onder meer uitgerust met interieurvoorverwarming/-ventilatie, MMI navigatie, Audi Connect diensten, een elektrisch bedienbare achterklep, parkeerhulp achter, comfortairconditioning, xenon verlichting en 18-inch lichtmetalen velgen.

De S edition biedt boven de Pro Line niet alleen het sportieve S line in-en exterieur, maar ook 19-inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen, dynamische LED-knipperlichten achter, het Audi soundsystem en een diefstalarm. 

De extra krachtige 55 TFSI e quattro Competition biedt boven de S edition onder meer 20-inch lichtmetalen velgen, alcantara/lederen bekleding en elektrisch verstelbare voorstoelen.

De vanafprijzen van de drie uitvoeringen van de nieuwe Audi Q5 plug-in hybrid zijn:

Q5 50 TFSI e quattro Pro Line € 65.750**
Q5 50 TFSI e quattro S edition € 67.340**
Q5 55 TFSI e quattro Competition € 77.950**

Meer weten?

Wilt u meer weten over de nieuwe Audi e-tron 50 quattro of heeft u interesse? Neem direct contact met ons op via 076 – 2 003 650 of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

U kunt ook eenvoudig een WhatsApp berichtje sturen naar 06 - 55 72 54 28. Wij zijn van maandag t/m vrijdag tot 21.30 uur per WhatsApp te bereiken.

Naam
Hoe mogen wij contact met u opnemen?
Dennis Janssen

Dennis Janssen

Salesmanager

Bij mij staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Ik heb een oog voor detail en door middel van persoonlijke gesprekken kijk ik graag samen met u naar uw wensen. Ik heet u van harte welkom in onze showroom!